Dom > Novice > Vsebine

Razlika med PWM in MPPT Solar Controller

Oct 16, 2020

V fotonapetostnem sistemu brez omrežja,regulator sončnega polnjenjaje nepogrešljiv za zaščito pred polnjenjem in prekomernim praznjenjem baterij ter podaljšanje življenjske dobe baterije. Po letih razvoja je tehnologijaKrmilnik za polnjenje PWMje bila zelo zrela. Ugotovili pa smo, da je dejansko po obratovanju fotonapetostne elektrarne proizvodnja električne energije pogosto nižja od prvotne projektne vrednosti, kar ne samo, da povzroči izgubo sistema.

图片1

Krmilnik Fangpusun MPPTje dobra izbira, MPPT je sledenje največje moči, spremljanje napetosti sončnega kolektorja v realnem času in sledenje najvišji napetosti in trenutni vrednosti z izhodom najvišje električne energije, sistem z največjo učinkovitostjo za polnjenje akumulatorja .

图片2

Izhodna napetost sončne celice mora biti višja od napetosti akumulatorja. Če je napetost sončne celice nižja od napetosti akumulatorja, bo izhodni tok blizu 0.

图片3

PWM solarni regulatorji polnjenjaprenos energije sončnih kolektorjev z nastavitvijo parametrov (ali s konstantno napetostjo ali konstantnim tokom), ki se ne bodo spreminjali glede na spremembe okolice. Po eni strani lahko akumulator vedno deluje v stanju nezadostne napolnjenosti, po drugi strani pa ne more v celoti izkoristiti solarne plošče, kadar je vreme lepo, kar povzroči odpadke.